آیت الله حسینی بوشهری، ضمن تأکید بر اهمیت کادر سازی و تربیت نیرو برای نظام جمهوری اسلامی از سوی حوزه، آن را در شرایط کنونی ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری در مراسم تودیع و معارفه مدیر سابق و سرپرست جدید مدرسه عالی انوار طاها در قم بر اهمیت کادر سازی و تربیت نیرو برای نظام جمهوری اسلامی از سوی حوزه تأکید و آن را در شرایط کنونی ضروری دانست و گفت: بعد از ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز مجموعه مستقلی برای این کار در حوزه آماده نشده است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: نظام به افرادی در سطح مدیریت نیازمند است که دارای علم و مهارت لازم باشند. داشتن این دو بال، برای پذیرش مسئولیت امر ضروری است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: اگر فردی در نظام جمهوری اسلامی که می خواهد مسئولیتی را قبول کند، دو بال علم و مهارت و توانایی لازم را همزمان داشته باشد، قطعا موفقیت او در انجام مسئولیت بسیار مؤثر خواهد بود.
وی عنوان کرد: باید مجموعه ای در حوزه ایجاد شود و اقدام به تربیت و کادر سازی برای نظام در دو رده علم و مهارت آموزی برای پذیرش مسئولیت های مختلف کند. اگر فردی از توانایی و بنیه علمی و مهارت لازم در انجام کار و مسئولیتی برخوردار باشد، در انجام وظائفش موفق تر خواهد بود.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه حجت الاسلام عبداللهی مدیر سابق مدرسه عالی انوار طاها را از مدیران خوش فکر، نظریه پرداز، طراح که دارای دید و نظری به آینده دارد، عنوان و این شاخصه ها را امتیازات مدیریتی وی، برشمرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار وزیر محترم اطلاعات با ابراز خرسندی از معرفی ایشان در این سمت فرمودند: الحمدلله شما اشراف خوبی نسبت به مسائل حوزه اطلاعات داشته و دارید.
معظم له تامین امنیت و مسائل اقتصادی را دو مساله مهم برای مردم و کشور ارزیابی کرده و فرمودند: بحمدلله امنیت در کشور ما خوب است و در مجموع نا امنی نداریم؛ اما راجع به مسائل اقتصادی همچنان نگران هستیم و معتقدیم توفیق دولت سیزدهم و رئیس جمهور در گرو حل مسائل و معضلات اقتصادی است. انتظار داریم تحولی در عرصه اقتصادی و سفره مردم ایجاد شود که البته هنوز آثارش نمایان نیست.
رفتار و گفتار ما بگونهای نباشد که مایه خشنودی دشمن باشد.
در زمان غیبت، تنها حکومت به حقی که تشکیل شده و حاکمش کسی است که او باید حاکم باشد همین حکومت است که به برکت مجاهدتهای امام و شهدا و آن کسانی که فرمایش امام را روی چشمشان میگذاشتند و حاضر بودند جانشان را در این راه قرار بدهند تشکیل شده است. رفتار و گفتار ما بگونهای نباشد که مایه خشنودی دشمن باشد.
درِ حرم را یک وقتی [به دلیل کرونا] بستند یک عده ریختند درِ حرم را شکستند! تو شیعهای؟!! این از نادانی است. درِ حرم وقف است نمیشود در را شکست. شما با چه حجتی این کار را کردید؟!!
جهان اسلام و عالم تشیع چند روز قبل در غم فقدان حضرت آیت الله العظمی سید محمدسعید حکیم از خاندان جلیل القدر حکیم به سوگ نشست. ایشان یکی از مراجع اربعه بزرگ حوزه علمیه نجف محسوب می شوند.
پایگاه «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» در ادامه نوشت: به همین مناسبت بر آن شدیم تا با نویسنده و تاریخ پژوهی برجسته که سالیان متمادی از عمرش را در مسیر تحقیق و پژوهش سپری کرده و در حوزه تاریخ معاصر عراق نیز صاحب سبک محسوب می شود به گفتگو بنشینیم. او که متولد کاظمین است، سابقه تحصیل در چهار کشور عراق، ایران، لبنان و سوریه را دارد و فارغالتحصیل «معهد الاثار الشرقیه» یا به تعبیر خود «شرقشناسی» است.
«صفاءالدین تبرائیان» به واسطه نگارش کتاب هایی چون «نهاد مرجعیت شیعه در ۲۰۰ سال اخیر»، «احیاگر حوزه نجف»، «انتفاضه صفر» و «انتفاضه شعبانیه» برای اهالی تاریخ نامی آشناست. «احیاگر حوزه نجف» که پژوهشی در زندگانی آیتالله العظمی سیدمحسن حکیم است از ماندگارترین آثار دکتر صفاءالدین تبرائیان به شمار می آید. البته به جز این آثار، از تبرائیان کتاب ها و مقالاتی دیگر نیز منتشر شده است.
او به مناسبت رحلت عالم جلیل القدر آیت الله سید محمدسعید حکیم، در گفتگوی تفصیلی با پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازخوانی روایتی ناگفته از مجاهدت های خاندان معظم حکیم پرداخت که بدون شک برای خواننده جالب توجه خواهد بود؛ روایتی که به رغم اهمیت بسیار، شوربختانه در لابلای صفحات تاریخ گم شده و چندان که بایسته است بدان توجه نشده است. مشروح این گفتگوی یک ساعته را در ادامه میخوانید.
بسم الله الرحمن الرحیم
اوضاع حوزه نجف پس از روی کار آمدن صدام
برای ورود به گفتگو اگر ممکن است مقدمه ای درباره اوضاع و شرایط حوزه علمیه نجف پس از روی کار آمدن صدام بفرمائید.
تبرائیان: بسم الله الرحمن الرحیم. وقتی صدام زمام امور را در عراق به دست گرفت، ۴۲ ساله بود و توانست احمد حسنالبکر ۶۵ ساله را کنار بگذارد. او به سرعت ریاست جمهوری، ریاست شورای انقلاب، فرماندهی کل نیروهای مسلح و دبیرکلی حزب بعث را برعهده گرفت.
با روی کار آمدن صدام فشارها و تهدیدها بر اسلامگرایان به ویژه حوزه و رجال دین افزایش یافت. در پی تحمیل جنگ به ایران، صدام بسیاری از جوانان شیعه را بالاجبار به جبهه فرستاد تا بیشترین شمار تلفات را به شیعیان تحمیل کند. دیکتاتور بغداد بر آن بود برای مشروعیت دادن به
جنگی که علیه ایران به راه انداخته بود و آن را «قادسیه» می خواند، از علمای دین فتوا بگیرد تا با دستاویز قرار دادن آن تعداد بیشتری از جوانان را به قربانگاه اعزام کند. او به خوبی می دانست جوانان شیعه بر فتوای مراجع خود بسیار پایبند و مقید هستند و در آن شرایط که به رغم مجازات های سنگین، فرار سربازان از جبهه ها امری شایع بود، صدام تلاش کرد تا فتوایی مبنی بر حرمت سرپیچی از دستورات فرماندهان ارتش و این که این قبیل فراریان، محارب با خدا و شریعت هستند از علما اخذ کند. به همین خاطر علمای بزرگ و مراجع تحت شدیدترین فشارها قرار گرفتند. در این میان بی شک بیشترین تضییقات متوجه خاندان حکیم بود. در همین راستا مقامات حکومتی مقدمات برگزاری کنفرانسی را در بغداد فراهم کردند و افراد مختلفی را به نجف اعزام داشتند تا با علما صحبت کرده و آنها را راضی به حضور در این کنفرانس کنند.
پرهیز علمای نجف از موضعگیری علیه ایران
پس در واقع اگر علما و مراجع با این خواسته صدام همراهی می کردند به نوعی علیه جمهوری اسلامی اعلان جهاد کرده بودند. ماموران حکومتی بعد از ورود به نجف چطور این موضوع را با مراجع بزرگ در میان گذاشتند؟
نشست علمی«تبیین و بررسی مطالبات مراجع عظام تقلید از حوزه های علمیه در مورد بایسته های آموزشی» با حضور نمایندگان بیوت، به همت مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه در این مرکز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه، نشستی علمی با موضوع «تبیین و بررسی مطالبات مراجع عظام تقلید از حوزه های علمیه در مورد بایسته های آموزشی» امروز در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه با حضور و مشارکت نمایندگان شش مرجع تقلید، آیات عظام : مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی و سبحانی برگزار شد در این جلسه نمایندگان مراجع تقلید، حضرات آیات مکارم و سبحانی به صورت حضوری و جوادی آملی به صورت آنلاین مباحث شان را ارائه نمودند و نمایندگان دفتر آیات عظام صافی گلپایگانی و مظاهری به صورت مکتوب مباحث شان را ارائه خواهند داد.
آیت الله العظمی مکارم معتقدند که باید جلوتر از زمان خودمان حرکت کنیم
حجت الاسلام وحید علیان نژاد به نمایندگی از دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی در نشست علمی گفت: حضرت آیت الله مکارم شیرازی معتقدند که دنیای امروز دنیای پژوهش بوده و اگر امروز حوزه به بازتولید و پژوهش های جدید دست نزند روند پیشرفت متوقف می شود.