شروط لازم برای تحول آفرینی در حوزه علمیه
#طریق_تحول 🔟
📝 شرط سوم: استقامت
👤 علامه مصباح یزدی
🔹 ایجاد یک انقلاب غیر از آن دو شرط (بینش و فداکاری)، یک شرط دیگر هم میخواهد و آن استقامت در مسیر است.
🔹 بعد از اینکه انسان خودش را آماده فداکاری کرد، باید حواسش جمع باشد، این طور نباشد که تا با مشکلی مواجه شد بگوید ما نیستیم. او باید تا آخر خط را بخواند و وفادارانه بماند و مشکلات را تحمل کند تا به نتیجه برسد؛ نمونه این کار، کم و بیش در حوزه شده است.
🔹 بنده تا آنجایی که میشناسم، شخصی که تمام این ویژگی ها در او جمع بود، شهید دکتر بهشتی(ره) بود که فکر تحول علمی در برنامههای حوزه را بیش از هرکس ابداع و دنبال کرد و خودش وارد شد و آستینها را بالا زد، خودش عملا برای دانشجویان (طلاب) وقت میگذاشت. به کارهای روزانه و هفتگیشان رسیدگی میکرد. البته ایشان میتوانست به جای اینها، کارهای دیگری بکند که نتایج مفیدتری برای شخص خودش داشته باشد. همینطور کسانی که با ایشان همکاری و همیاری میکردند؛ ولی آنها هم گذشت کردند. کسانی بودند که میتوانستند به مرجعیت و به مقامهای دیگر روحانی با منافع دنیوی و اخروی برسند، اما فداکاری کردند.
🔹 ایشان نسبت به اقران خودشان چیزی کم نداشتند، ولی حاضر شدند از خیلی چیزها صرف نظر کنند، برای اینکه زمینه فراهم شود تا نسل آینده استفاده کند. آن کسانی که در این راه استقامت به خرج دادند، متناسب با موقعیتشان و شعاع وجودی خودشان در این راه موفق شدند و بهره بردند.
📌 ادامه دارد...